Able2Extract PDF Converter

Корисници AutoCAD-a или неког другог програма за техничко цртање често се нађу у незгодној ситуацији кад им стигне технички цртеж у pdf формату, а касније им треба изворни dwg формат како би могли да врше неке исправке. Постоје бројна решења која омогућавају да се pdf фајлови конвертују у dwg, али програм који је водећу у овој области је Able2Extract PDF ConverterУ овом тексту покушаћу да на што бољи начин представим начин конвертовања pdf докумената у dwg, али морам да напоменем да овај моћан алата нуди могућност и конверовања у друге формате нпр. docx, xlsx, pptx, као и подржани формати за OpenOffice и конвертовање у HTML.

Пробну верзију програма можете преузети на адреси испод
Able2Extract PDF Converter

Ја ћу овде покушати да објасним конвертовање pdf у dwg формат.

ПА ДА ПОЧЕНО!

На самом почетку да разјаснимо да Able2Extract PDF Converter служи за конвертовање pdf докумената који су добијени из неког програма нпр. AutoCAD-a или на било који други начин добијен pdf документ (помоћу  виртуелног штампача). Наиме овим програмом не могу се вршити конвертовања докумената који су скенирани.

Након стартовања програма појавиће нам се главни прозор прогама. На самом почетку програм даје упутства шта и како треба да урадимо слика 1.

Упутство за отварање pdf фајла

Слика 1. Сликовито упутство за отварање pdf фајла

Прво што треба да урадимо је да отворимо одговарајући pdf фајл који желимо да конвертујумо. Након отварања pdf фајла добијамо још једно обавештење о наредном кораку који требамо да урадимо слика 2.

Избор pdf фајла за конвертовањеСлика 2. Избор pdf фајла за конвертовање

Објашњење за наредни коракСлика 3. Објашњење о наредном кораку за конвертовање

Након отарања pdf фајла потребно је кликнемо на дугме All ако хоћемо цео документ да конвертујемо (ово дугме се налази у секцији Select). Након клика на дугме All биће нам активни типови датотека (фајла) за конвертовање тренутног pdf фајла. Из поља Convert to File Type треба да изаберемо AutoCAD. Изглед поља са понуђеним типовима датотека у којима можемо да вршимо конвертовање дат је на слици испод.

Понуђене опције за конвертовањеСлика 4. Поље са типовима датотеке у које можемо да конвертујемо pdf

Након иизбора AutoCAD отвориће се прозор где треба да извршимо одређена подешавања. Подешавања су приказана на слици испод.

Подешавања излазног документаСлика 5. Подешавање параметара за излазни dwg документ

Кад завршимо сва потребна подешавања кликом на дугме Convert започињемо процес конвертовања. По окончању процеса конвертовања аутоматски се стартује AutoCAD и отвара се цртеж који смо конвертовали из pdf-а.

Како изгледа конвертован цртеж приказано је на слици 6, а ако се мало поиграмо лејерима можемо додатно да цртеж улепшамо.

11              12

На основу изложеног намеће се закључак да је Able2Extract PDF Converter веома моћан алата кад је потребно конвертовати pdf цртеже у dwg ради неке дораде или измене.

Advertisements
Овај унос је објављен под AutoCAD. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.